maandag 31 mei 2010

deel 8 Malaysia

Aangezien op de eilanden in de Andamanzee de moesson begon, zijn we doorgereisd naar Maleisie, Naar de Perhentian eilanden. Iedereen komt hier om te duiken, dus hebben wij dat ook maar gedaan. Geen spijt van!
We hadden een coole Amerikaanse leraar, Chip, die ons zonder problemen wist te begeleiden en gerust te stellen als Sien begon te pannikeren/hyperventileren op 18m diepte. Het water van de Zuid-Chinese zee was zooo helder, vol tropische vissen, haaien, turtles en prachtige koralen. Vanaf het strand kon je zwemmen naar anemonen vol nemos. Deze grappige visjes komen nieuwsgierig naar je vingers als je anemonen nabootst. Grappig. We hebben ook met haaien van 2m gezwommen, en met een reuzeschildpad meegezwommen. Mooie ervaring!!
Het eiland zat ook vol met monitor lizards, de tweede grootste varaansoort ter wereld, ze waren soms 2meter groot. Je moest opletten dat je er niet over struikelde op weg naar je hut :)
Na twee weken vol zeeplezier zijn we dan vertrokken richting Penang.
Vanaf deze stad, vol Chinese en Indische invloeden, zouden we naar Maleisisch Borneo vliegen, waar we Sarah en Laura (Saura en Lara?) zullen terug zien.
Aankomst in Kota Kinabalu.Luchthaven, taxi, uitstappen... Joehoe!!!
Knuffels en traantjes, het weerzien was onvergetelijk!
Angezien het hier de Tropen zijn, moesten we blijkbaar ook rekening houden met tropische buien. Deze zijn we dan maar zo rap mogelijk ontvlucht, richting Semporna.
we wouden Saura en Lara ook eens de lastige kant van het reizen leren kennen, dus namen we een nachtbus, veel te weinig plaats, airco kapot, 9 uur bevriezen in de tropen.
Na deze slapeloze nacht komen we aan in het hotel, waar we nog een uurtje moesten met de vingers draaien voor we konden inchecken. Bij deze hebben we toch een sunrise gezien!
Later op de dag gaan uitrusten op een bounty eiland, Sibuan.
De week erna hebben we doorgebracht op Mabul. Weer een ideaal eiland om de onderwaterwereld te verkennen.Gratis 2 snorkeltrips per dag. Crocodile fish, lionfish, turtles, zeesterren,..., echt zoals uit de boekjes. Dieter is dan nog eens gaan duiken op Sipadan, een van 's werelds mooiste duikplaatsen. Prachtig!!
Na al deze ontspanning zijn we dan de jungle ingetrokken. Eerst hebben we de Sepilok orang utang rehabilitation centre bezocht. Zij plaatsen dagelijks voedsel, waarop wilde mensapen die nood hebben aan extra voedsel afkomen.
Daarna zijn we met de boot over de kinabatangan rivier naar onze slaapplaats in de jungle gevaren, naar Uncle Tan.
Hier hebben we een ochtend-, avond-, en nachtsafaricruise gemaakt, en door de jungle getrokken. 's Nachts hebben we een baby krokodil zien wegzwemmen, van de moeder geen spoor. De indrukwekkendste beesten die we gezien hebben waren toch de wilde orang utangs, de zeldzame neusapen, hornbill's, kingfisher(tijdens de nachttrek kwam je ze tegen in een diepe slaap, zodat je ze van vlakbij kon bewonderen),civets(vegetarische katachtigen. Sien was al aan het dromen van het ideale huisdier, maar later op de nacht hebben we hun wilde kant van dichtbij leren kennen toen ze elkaar aan het uitmoorden waren) ...
En natuurlijk de obligate ratten in de kamer!(Laura had een snoepje in haar rugzak zitten, met als gevolg dat ze nu een klein weggeknabbeld gaatje in haar rugzak heeft als souvenier. :D
Hier eindigt onze reis samen. Terug naar kota Kinabalu, waar Sarah haar knipkunsten heeft gedemonstreerd. Sindsdien voelt Sien haar behoorlijk licht op haar hoofd. ;)
Sarah en Laura vliegtuig naar Belgie.
Dieter en Sien vliegtuig naar Indonesie, ons volgend avontuur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten