vrijdag 12 februari 2010

Deel 4: Zuid Laos

Vang Vieng
Being lazy @ the river, dat was de achterliggende gedachte van Vang Vieng.
We waren toch wel wat teleurgesteld om te ontdekken dat het rustige paradijs dat het eens was nu een uitgaansoord voor luidruchtige, zatte aussies geworden is.
Het dorpje bestaat over de helft uit bars waar Friends keer en keer opnieuw herhaald wordt. Dus we hebben onze portie tv gehad.
Een veel gedane "activiteit" is het meedrijven op de rustige stroming van de rivier op een grote binnenband. Dit zou heel erg ontspannend kunnen zijn, ware het niet van de talloze luidruchtige bars links en rechts vd rivier.
We zijn de drukte ontvlucht door een brommer te huren en de omgeving te gaan verkennen. Prachtig, Vang Vieng bestaat uit lagoons (heerlijk zwemmen tss de vissen) & talloze limestone bergen. Deze hebben we volledig vanbinnen en vanbuiten verkend. De grotten waren spectaculair en we zijn gaan rotsklimmen. Hiermee hebben we onze grenzen verlegd, het was toch wel veel zwaarder dan muurklimmen.
Op naar de hoofdstad Vientiane
Waarschijnlijk de rustigste hoofdstad in Azie.
Veel hebben we hier niet gedaan behalve even een bezoekje gebracht aan Thailand (vlakbij) om een nieuw visum voor Laos te verkrijgen, en een bezoekje aan het Buddhapark.
Met de sleeperbus naar het meest zuidelijke punt van Laos: 4000 Islands
Done Det is 1 van de 4000 eilandjes op de Mekong.
Luilekkerland! Hammock paradise
sOchtends naar een van de vele prive eilandjes zwemmen. Bij honger even terugzwemmen om te eten.. Niets moet alles mag...
Op een actieve dag zijn we de watervallen en canyons gaan bekijken, voor de rest was het een vakantie in een vakantie. :)
Na 2 weken luilekkerparadijs zijn we Wat Phu Champassakgaan bezoeken
We verwachtten Ankor Wat int klein, maar het was Ankor Wat int minipetienie..
HetBolaven Plateau aan de andere kant was fantastisch.
Een driedaagse motorit langs talrijke koffieplantages, mega-watervallen en minuscule dorpjes was een echte hightlight voor onze zuidlaostrip.
Een van de fantastische plaatsjes was Tat Lo.
Het best te omschrijven als een kinderboerderij aan de voet van een waterval.
Op het terras van onze bungalow had je uitzicht op de waterval, en dit voor nog geen 2euro per nacht! Zalig gewoon.
Op weg naar Vietnam zijn we nog gestopt in Savannakhet
Rond Savannakhet hebben we heilige aapjes gevoederd in het Monkey Forest. De beestjes leven hier in de vrije natuur, maar zijn wel heel erg gewend om gevoederd te worden :)
Het Turtle Lake loopt over van gigantische waterschildpadden. HEILIGE waterschildpadden (alle dieren lijken hier wel heilig:) ) tot meer dan 1m lang!
Ook behoorlijk gewend om gevoederd te worden..

Tot zover zuid Laos, op naar Vietnam!

1 opmerking:

  1. Goh amai seg sientje uwen blog lezen vanuit koud somber belgiƫ werkt toch een beetje frustrerend zelle :) Ma echt wa voor schone dinges da gulder daar allemaal al gezien en gedaan hebt. Ge zit precies op een ander planeet in een ander dimensie...reis veilig en ik blijf uw blogskes lezen xx

    BeantwoordenVerwijderen